GRUPO DE PESQUISA E ANÁLISE DE CARNE

ARTIGOS CIENTÍFICOS

Color and lipid oxidation of meat from young bulls finished in feedlot supplemented with clove or cinnamon essential oils.

TORRECHILAS, J. ; MOTTIN, C. ; ORNAGHI, M. G. ; PRASO, I. N. ; BRIDI, A. M.  

Journal of Animal Science, 2017.

 

Use of ractopamine during compensatory gain of finishing pigs on carcass and meat performance and quality.

ESPERANÇA MARIA DE JESUS BARBOSA ; BRIDI, A. M ; BARATA, CÁTIA CHILANTI PINHEIRO ; NOVAIS, ALINY, K. ; SILVA Caio Abercio da. 

Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia (online), 2017 

 

Development of a flexible Computer Vision System for marbling classification.

BARBON, ANA PAULA AYUB DA COSTA ; BARBON, SYLVIO ; CAMPOS, GABRIEL FILLIPE CENTINI ; SEIXAS, JOSÉ LUIS ; PERES, LOUISE MANHA ; MASTELINI, SAULO MARTIELO ; ANDREO NAYARA ; ULRICI, ALESSANDRO ; BRIDI, ANA MARIA. 

Computers and Eletronics in Agriculture, 2017.

 

Impact of piglet birthweight and sow parity on mortality rates, growth performance, and carcass traits in pigs.

ZOTTI, EVERSON ; RESMINI, FÁBIO ARNHOLD ; SCHUTZ, LUIS GUSTAVO ; VOLZ, NILSON ; MILANI, RAUL PELISSARI ; BRIDI, ANA MARIA ; ALFIERI, AMAURI ALCINDO ; SILVA, Caio Abércio da.

Revista Brasileira de Zootecnia, 2017

 

Fatty and profile of beef from immunocastrated (BOPRIVA) Nellore bulls.

ANDREO, NAYARA ; BRIDI, ANA MARIA ; SOARES, Adriana Lourenço ; PROHMANN, PAULO EMÍLIO FERNANDES ; PERES, LOUISE MANHA ; TARSITANO, MARINA A. ; DE LIMA. GIANGARELLI, BARBARA ; TAKABAYASHI, ALYSON AKIRA. 

Meat Science, 2016.

 

Uso de machos não castrados na suinocultura brasileira pode ser uma opção?

BRIDI, ANA MARIA; ANDREO, NAYARA ; PANELLA-RIEIRA, N. ; SILVA, Caio Abercio da ; PRATSEVALL, M. A. O.

Porkworld, 2016

  

Storage time prediction of pork by computacional inteligence.

BARBON, A. P. A. ; BARBON JR, S. ; Montovani, R. G. ; Fuzyi, E. M. ; PERES, L. M. ; BRIDI, ANA MARIA

Computers and Eletronics in Agriculture, 2016.

 

The quality of lipid ingredients for pig diets: effects on performance, carcass and meat traits and adipocyte diameter

MONTEIRO, D. P. ; NOVAES, A. K. ; PERES, L. M ; ANDREO, N. ; ARISTIDIS, L. G. ; SOARES, Adriana Loureiro ; DARIO, J. G. N. ; OBA, A. ; BRIDI, A. M. ; SILVA, C. A.

Semina: Ciências Agrárias, 2016 

 

Storage time prediction of pork by Computational Inteligence 

BARBON, A. P. A. C.; BARBON, S.; MANTOVANI, R. G.; FUZYI, E. M.; PERES , L. M.; BRIDI, A. M.

Computers and Eletronics in Agriculture, 2016. 

 

Fatty Acid Profile of beef from immunocastrated (Bopriva) Nellore Bulls 

ANDREO, N.; BRIDI, A. M.; SOARES, A. L.; PROHMANN, P. E. F.; PERES, L. M.; TARSITANO, M. A.; GIANGARELI, B. L.; TAKABAYASHI, A. A. 

Meat Science, 2016.

 

The quality of lipid ingredients for pig diets: effects on performance, carcass and meat trais and adipocyte diameter 

MONTEIRO, D. P.; NOVAIS, A. K.; PERES, L. M.; ANDREO, N.; ARISTIDIS, L. G.; RUSSO, A. L. S.; NAGI, J. G.; OBA, A.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.

Semina: Ciências Agrárias, 2016.

 

Avaliação do ácido fítico e do ferro inorgânico dietéticos sobre o desempenho zootécnico, características de carcaça e o perfil sérico de suínos em fase de terminação. 

MONTEIRO, R. T.; SILVA, C. A.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; DIAS, C. P.; CONSTANTINO, C.; PERES, L. M.; ANDREO, N.; OLIVEIRA, E. R.; LOZANO, A. P.; NOVAIS, A. K.; PACHECO, G. D

Ciência Animal (UECE), 2015.

 

Efeito do ácido fítico e do ferro inorgânico dietéticos na qualidade da carne suína refrigerada. 

MONTEIRO, R. T.; SILVA, C. A.; BRIDI, A. M.; OBA, A.; LOZANO, A. P.; PERES, L. M.; NOVAIS, A. K.; OLIVEIRA, E. R.

Boletim de Indústia Animal (Online), 2015.

 

Effect of supplementing finishing pigs with different sources of chromium on performance and meat quality

PERES, L. M.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; ANDREO, N; BARATA, C. C. P.; DÁRIO, J. G. N. 

Revista Brasileira de Zootecnia, 2014.

 

Effect of low or high stress in pre-slaughter handling on pig carcass and meat qualiy.

PERES, L. M.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; ANDREO, N.; TARSITANO, M. A.; STIVALETTI, E. T.

Revista Brasileira de Zootecnia, 2014.

 

Performance, carcass and meat quality of ewes supplemented with magnesium oxide. 

CONSTANTINO, C.; RIBEIRO, E. L. A.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; CASTRO, F. A. B.; FERNANDES JÚNIOR, F.; MIZUBUTI, I. Y.; PEREIRA, E. S. 

Revista Brasileira de Zootecnia, 2014.

 

Magnesium supplementation in swine: finishing stage performance

TARSITANO, M. A.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; CONSTANTINO, C.; ANDREO, N.; DALTO, D. B. 

Semina: Ciências Agrárias, 2013

 

Influência da imunocastração (Bopriva) no ganho de peso, características de carcaça e qualidade da carne de bovinos Nelore.

ANDREO, N.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; PERES, L. M.; BARBON, A. P. A. C.; ANDRADE, E. L.; PROHMANN, P. F. 

Semina: Ciências Agrárias,  2013.

 

Pork meat matured for differente periods of time in vacuum-packaging system. 

TARSITANO, M. A.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; CONSTANTINO, C.; ANDREO, N.; PERES, L. M.; YOUSEFF, E. Y.; CARDOSO, T. A. B.;  

Semina: Ciências Agrárias, 2013

 

Quality of aged meat from Charolais vs. Nellore cattle. 

CARDOSO, T. A. B.; BRIDI, A. M.; FAGAN, E. P.; TARSITANO, M. A.; BOLFE, F. C.; PERES, L. M.; PROHMANN, P. E. F.

Semina: Ciências Agrárias, 2012.

 

Indicadores de estresse e qualidade da carne de frangos abatidos pelo método Halal

BRIDI, A. M.; FONSECA, N. A. N.; SILVA, C. A.; BALARIN, M. R. S.; FLAIBAN, K. K. M. C.; CONSTANTINO, C.; TARSITANO, M. A.; CARDOSO, T. A. B.; 

Semina: Ciências Agrárias, 2012. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

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