ARTIGOS CIENTÍFICOS / ARTICLES
Reproductive status effects of pair-housed male pigs on natural, agonistic and sexual behaviours
SANTOS, E.R.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; GIANGARELI, B. L.; FERREIRA, G. A. ; VERO, J. G. ; FREGONESI, J. A.; COSTA, S
Animal, 2021.
Gender effects on pork quality and calpain-1 and calpastatin gene expression in male pig muscle
DOS SANTOS, ÉVELYN RANGEL; BRIDI, ANA MARIA ; DA SILVA, CAIO ABÉRCIO ; ALFIERI, AMAURI ALCINDO ; FRITZEN, JULIANA TORRES TOMAZI ; TERTO, DANIELA KAIZER ; CORREIA, EDMARA RODRIGUES
Meat Science, 2020.
Ana Maria Bridi, Carolina Amália de Souza Dantas Muniz, Amanda Massaneira de Souza Schuntzemberge, Laís Sodre Santana, Évelyn Rangel dos Santos, Tainá Scabori Vargas, Thamires Aparecida Marinho, Valter Harry Bumbieris Junior, Sandra Galbeiro
BISERRA, THIAGO TRENTO ; CECATO, ULYSSES ; GALBEIRO, SANDRA ; BRIDI, ANA MARIA ; FERNANDES, HENRIQUE JORGE ; DUARTE, CAMILA FERNANDES DOMINGUES ; DA SILVA, DIOGO RODRIGUES ; VICENTE, JOÃO VITOR ROSA ; ROGEL, CAMILA PIECHNICKI.
Tropical Animal Health and Production, 2019.
DA SILVA, CAIO ABÉRCIO ; CALLEGARI, MARCO AURÉLIO ; DIAS, CLEANDRO PAZINATO ; BRIDI, ANA MARIA ; PIEROZAN, CARLOS RODOLFO ; FOPPA, LUCIANA ; MARTINS, CLAUDIA CASSIMIRA DA SILVA ; DIAS, FRANCINE TANIGUCHI FALLEIROS ; PASSOS, ADSOS ; HERMES, RAFAEL.
PLoS One, 2019.
Razing height of Xaraés grass improve longissiumus muscle fatty acids profile of Nellore catle.
LALA, B.; CECATO, U.; PEREIRA, V.; MARI, G.; GRANDE, P.; MULLER, L.; CLAUDINO-SILVA, S.; BRIDI, A. M.
Revista Valore, 2019.
Fuzzy approach for classification of pork into quality grades: coping with unclassifiable samples.
PERES, LOUISE MANHA ; BARBON JR, SYLVIO ; FUZYI, ESTEFÂNIA MAYUMI ; BARBON, ANA PAULA A.C. ; BARBIN, DOUGLAS FERNANDES ; MAEDA SAITO, PRISCILA TIEMI ; ANDREO, NAYARA ; BRIDI, ANA MARIA .
Computers and Eletronics in Agriculture, 2018.
Productive performance of Nelore steers grazing on Marandu grass and Convert HD364 grass.
KRINCHEV, A. F. B. ; VALTER HARRY BUMBIERIS JUNIOR ; GONÇALVES, J.R. ; Lima, L.G ; BRIDI, A. M. ; RIBEIRO, E.L.A.
Semina: Ciências Agrárias, 2018.
Prediction of pH and color in pork meat using VIS-NIR Near-Infrared Spectroscopy.
FURTADO, E.J.G. ; BRIDI, ANA MARIA ; BARBIN, DOUGLAS FERNANDES ; BARATA, CÁTIA CHILANTI PINHEIRO ; PERES, L.M. ; BARBON, A. P. A. ; ANDREO, N. ; GIANGARELLI, B. L. ; TERTO, D.K. ; Batista, J.P.
Food Science and Technology, 2018.
ANDREO, NAYARA ; BRIDI, ANA MARIA ; PERES, LOUISE M. ; SANTOS, E. R. ; BARRO, A. G. ; Vero, J.G. ; BONFA, H. ; PIRES, A. V.
Animal, 2018.
Immunocastration and its effects on carcass and meat traits of male pigs.
ANDREO, N. ; BRIDI, A. M. ; SILVA, Caio Abercio da ; PERES, L.M. ; GIANGARELLI, B. L. ; SANTOS, E. R.; Rogel, C. P. ; Vero, J.G. ; Ferreira, G.A.
Semina: Ciências Agrárias, 2018.
TORRECHILAS, J. ; MOTTIN, C. ; ORNAGHI, M. G. ; PRADO, I. N. ; BRIDI, A. M.
Journal of Animal Science, 2017.
ESPERANÇA MARIA DE JESUS BARBOSA ; BRIDI, A. M ; BARATA, CÁTIA CHILANTI PINHEIRO ; NOVAIS, ALINY, K. ; SILVA Caio Abercio da.
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia (online), 2017
Development of a flexible Computer Vision System for marbling classification.
BARBON, ANA PAULA AYUB DA COSTA ; BARBON, SYLVIO ; CAMPOS, GABRIEL FILLIPE CENTINI ; SEIXAS, JOSÉ LUIS ; PERES, LOUISE MANHA ; MASTELINI, SAULO MARTIELO ; ANDREO NAYARA ; ULRICI, ALESSANDRO ; BRIDI, ANA MARIA.
Computers and Eletronics in Agriculture, 2017.
ZOTTI, EVERSON ; RESMINI, FÁBIO ARNHOLD ; SCHUTZ, LUIS GUSTAVO ; VOLZ, NILSON ; MILANI, RAUL PELISSARI ; BRIDI, ANA MARIA ; ALFIERI, AMAURI ALCINDO ; SILVA, Caio Abércio da.
Revista Brasileira de Zootecnia, 2017
Fatty and profile of beef from immunocastrated (BOPRIVA) Nellore bulls.
ANDREO, NAYARA ; BRIDI, ANA MARIA ; SOARES, Adriana Lourenço ; PROHMANN, PAULO EMÍLIO FERNANDES ; PERES, LOUISE MANHA ; TARSITANO, MARINA A. ; DE LIMA. GIANGARELLI, BARBARA ; TAKABAYASHI, ALYSON AKIRA.
Meat Science, 2016.
Uso de machos não castrados na suinocultura brasileira pode ser uma opção?
BRIDI, ANA MARIA; ANDREO, NAYARA ; PANELLA-RIEIRA, N. ; SILVA, Caio Abercio da ; PRATSEVALL, M. A. O.
Porkworld, 2016
Storage time prediction of pork by computacional inteligence.
BARBON, A. P. A. ; BARBON JR, S. ; Montovani, R. G. ; Fuzyi, E. M. ; PERES, L. M. ; BRIDI, ANA MARIA
Computers and Eletronics in Agriculture, 2016.
MONTEIRO, D. P. ; NOVAES, A. K. ; PERES, L. M ; ANDREO, N. ; ARISTIDIS, L. G. ; SOARES, Adriana Loureiro ; DARIO, J. G. N. ; OBA, A. ; BRIDI, A. M. ; SILVA, C. A.
Semina: Ciências Agrárias, 2016.
Storage time prediction of pork by Computational Inteligence
BARBON, A. P. A. C.; BARBON, S.; MANTOVANI, R. G.; FUZYI, E. M.; PERES , L. M.; BRIDI, A. M.
Computers and Eletronics in Agriculture, 2016.
Fatty Acid Profile of beef from immunocastrated (Bopriva) Nellore Bulls
ANDREO, N.; BRIDI, A. M.; SOARES, A. L.; PROHMANN, P. E. F.; PERES, L. M.; TARSITANO, M. A.; GIANGARELI, B. L.; TAKABAYASHI, A. A.
Meat Science, 2016.
MONTEIRO, D. P.; NOVAIS, A. K.; PERES, L. M.; ANDREO, N.; ARISTIDIS, L. G.; RUSSO, A. L. S.; NAGI, J. G.; OBA, A.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.
Semina: Ciências Agrárias, 2016.
MONTEIRO, R. T.; SILVA, C. A.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; DIAS, C. P.; CONSTANTINO, C.; PERES, L. M.; ANDREO, N.; OLIVEIRA, E. R.; LOZANO, A. P.; NOVAIS, A. K.; PACHECO, G. D.
Ciência Animal (UECE), 2015.
Efeito do ácido fítico e do ferro inorgânico dietéticos na qualidade da carne suína refrigerada.
MONTEIRO, R. T.; SILVA, C. A.; BRIDI, A. M.; OBA, A.; LOZANO, A. P.; PERES, L. M.; NOVAIS, A. K.; OLIVEIRA, E. R.
Boletim de Indústia Animal (Online), 2015.
PERES, L. M.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; ANDREO, N; BARATA, C. C. P.; DÁRIO, J. G. N.
Revista Brasileira de Zootecnia, 2014.
Effect of low or high stress in pre-slaughter handling on pig carcass and meat qualiy.
PERES, L. M.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; ANDREO, N.; TARSITANO, M. A.; STIVALETTI, E. T.
Revista Brasileira de Zootecnia, 2014.
Performance, carcass and meat quality of ewes supplemented with magnesium oxide.
CONSTANTINO, C.; RIBEIRO, E. L. A.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; CASTRO, F. A. B.; FERNANDES JÚNIOR, F.; MIZUBUTI, I. Y.; PEREIRA, E. S.
Revista Brasileira de Zootecnia, 2014.
Magnesium supplementation in swine: finishing stage performance
TARSITANO, M. A.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; CONSTANTINO, C.; ANDREO, N.; DALTO, D. B.
Semina: Ciências Agrárias, 2013
ANDREO, N.; BRIDI, A. M.; TARSITANO, M. A.; PERES, L. M.; BARBON, A. P. A. C.; ANDRADE, E. L.; PROHMANN, P. F.
Semina: Ciências Agrárias, 2013.
Pork meat matured for differente periods of time in vacuum-packaging system.
TARSITANO, M. A.; BRIDI, A. M.; SILVA, C. A.; CONSTANTINO, C.; ANDREO, N.; PERES, L. M.; YOUSEFF, E. Y.; CARDOSO, T. A. B.;
Semina: Ciências Agrárias, 2013
Quality of aged meat from Charolais vs. Nellore cattle.
CARDOSO, T. A. B.; BRIDI, A. M.; FAGAN, E. P.; TARSITANO, M. A.; BOLFE, F. C.; PERES, L. M.; PROHMANN, P. E. F.
Semina: Ciências Agrárias, 2012.
Indicadores de estresse e qualidade da carne de frangos abatidos pelo método Halal
BRIDI, A. M.; FONSECA, N. A. N.; SILVA, C. A.; BALARIN, M. R. S.; FLAIBAN, K. K. M. C.; CONSTANTINO, C.; TARSITANO, M. A.; CARDOSO, T. A. B.;
Semina: Ciências Agrárias, 2012.